Site Overlay

Over Van der Boom Online

Van der Boom Online heeft ruime ervaring met het verzorgen van cursussen en trainingen op het gebied van online behandelen (via videobellen) van patiënten in verschillende disciplines in de zorg.  

Over de initiatiefnemer

Bram van der Boom is psychiater en staat  bekend als expert op het gebied van online (groeps)therapie en online psychiatrie. Hij heeft jarenlange ervaring in binnen- en buitenland met online psychiaterschap, online (leer/schema)therapie, online groepstherapie  en persoonlijkheidsstoornissen.
Hij is mede-oprichter van de eerste specialistische volledig online GGZ, www.solutalks.nl.

Van der Boom is veelgevraagd spreker op congressen en conferenties zoals voor de American Group Therapy Association (AGPA), de Nederlandse Vereniging voor Psychologen (NVvP) en de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapeuten (NVGP). Hij heeft samen met Ehealth specialists sinds mid maart 2020 meer dan 16000 hulpverleners getraind via webinars over online behandelen.

Hij heeft gedoceerd aan verschillende universiteiten zoals de Vrije Universiteit van Amsterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en de Universiteit van Twente, en bij grote zorgorganisaties zoals GGNet, Trubendorffer, Mediant en Tactus Verslavingszorg.

Momenteel promoveert hij op het onderwerp online groepstherapie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam onder Prof. Dr. H. Riper en Prof. Dr. A. Arntz.

De overige teamleden